HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Langere afstand hardlopen? Vergeet de korte intervals niet!

Geplaatst op 15/01/2017 door glow

Duurtraining, een onmisbaar ingrediënt als je als hardloper langere afstanden wilt (gaan) lopen. Dat weten we eigenlijk allemaal wel, langer lopen betekent ook (kilo)meters maken in de training. Maar dat niet alleen. Vergis je, wij ‘prediken’ ook altijd dat ook intervaltraining onmisbaar is in je hardlooptraining. En weet je dat ook korte intervals – zelf als je langere afstandloper bent of wilt worden – van groot belang zijn? Here’s why!

>> Dit moet je weten als je een marathon wilt lopen

1. Snelheid volhouden In een wedstrijd wil je harder lopen dan tijdens je trainingen. Dus moet je jouw lijf een handje helpen om te ‘herinneren’ hoe je jezelf sneller kunt verplaatsen, je benen sneller kunt bewegen en je core nog wat beter kunt aanspannen. En dus moet je dat trainen. Bij voorkeur als je vermoeide benen hebt, dus bijvoorbeeld aan het einde van je training. Op die manier simuleer je gelijk het doorzetten naar de finish toe, dubbele winst! Door intervals te doen van 150 tot 300 meter train je jouw ‘snelle uithoudingsvermogen’. Let’s go!

Lees verder op www.glowmagazine.nl