HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Mijn Favoriete (Paleo-proof) Keukengerei

Geplaatst op 11/01/2017 door eetpaleo

Ik krijg bijna dagelijks een mailtje van iemand die wil weten welke foodprocessor/slowcooker/staafmixer/pan/enzovoorts ik gebruik. Echt waar! Dan probeer ik daar nog een beetje omheen te draaien door tips te geven voor de aanschaf. Omdat ik dan geen reclame wil maken enzo. Maar met de vraag “Jamaar, Marinka, welk merk/model/type gebruik JIJ?” laat ik het ze toch wel weten. Het is ook helemaal geen geheim natuurlijk.

Daarom heb ik nu een mooi overzicht gemaakt met mijn favoriete producten. Deze gebruik ik zelf (bijna) dagelijks. Ik weet zeker dat andere merken/modellen/types ook net zo goed kunnen zijn, maar met onderstaande producten heb ik ervaring én ben ik erg blij mee. Hopelijk helpt het je!

Ben ik iets vergeten? Laat het me weten! Dan zet ik ‘m erbij op de lijst. Oja, mocht je het je afvragen... Ik heb géén blender.

Slowcooker

Qua slowcooker was de keuze voor mij snel gemaakt. Een heel grote, met een timer. Ik houd er namelijk van om grote porties te maken (hoef ik een andere keer, of 2, eens niet te koken) en ik wil gewoon van huis kunnen terwijl mijn eten wordt bereidt. Zonder dat het dan aanbrandt als ik wat later thuis ben. Een slowcooker met een timer springt vanzelf op de warmhoudstand en houdt je eten dus mooi op temperatuur totdat jij klaar bent om te gaan eten.

Ik heb de voorganger van dit model.

Wil je liever een andere? Dan heb ik in dit artikel wat tips gezet welke kunnen helpen bij het maken van de keuze!

Multicooker / InstantPot

Een multicooker is een slowcooker, hogedrukpan, braadpan en soms zelf een yoghurtmaker in één. Tenminste, wanneer je het over mijn geliefde InstantPot hebt. Mijn idee was deze eigenlijk alleen als slowcooker te gebruiken, maar ik werd vooral verliefd op de snelkookfunctie en de yoghurtfunctie. Wat een uitvinding! Hiermee maak ik in 90 minuten een super goede en dikke bottenbouillon. Of het meest malse draadjesvlees in slechts 40 minuten.

Of mijn eigen gemaakte kokosyoghurt natuurlijk. Voor een fractie van de prijs waarvoor je het in de winkels vindt.

Ik heb dit model van de InstantPot.

Foodprocessor

Mijn allereerste grote keukenapparaat ooit. En hij doet het (6 jaar later) nog steeds perfect!

Lees verder op EetPaleo.nl!