HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Paleo 'Cheesecake' Truffels

Geplaatst op 14/01/2017 door eetpaleo

Dit receptje is geïnspireerd door een recept van de Paleo Parents. Ik zie zeer regelmatig Paleo recepten voor truffels langskomen en vaak zijn ze op basis van dadels. Deze overheerlijke bonbonnetjes hebben een romige ‘cheesecake’ vulling in een heerlijk knapperig laagje chocola. Als vulling heb ik een hazelnootje toegevoegd om de bonbonnetjes extra bite te geven maar je kunt natuurlijk van alles als vulling gebruiken.

Zelf heb ik mijn blender langgeleden al aan de wilgen gehangen en gebruik ik voornamelijk mijn keukenmachine en staafmixer. Ik ben dol op mijn keukenmachine maar ik krijg er geen mooie cashewroom mee. Er blijven altijd vrij grove stukjes inzitten.Tot mijn verbazing kun je echter ook mooie gladde cashewroom krijgen met de staafmixer! Geen stukje meer te vinden en een zijdeachtige structuur. Nu is het voor deze bonbons niet zo erg wanneer er nog stukjes inzitten maar ik was wederom weer erg happy met mijn staafmixer.

Voor sommige mensen blijkt de naam ‘Cheesecake’ verwarrend te zijn omdat de vulling gemaakt is van cashewnoten in plaats van roomkaas. Nu ben ik al zo gewend aan de term Paleo Cheesecake dat ik er nooit bij stil gestaan heb om dit even uit te leggen. Juist omdat er binnen de Paleo leefstijl geen zuivel wordt gegeten wordt er vaak gezocht naar alternatieven. Specifiek van cashewnoten kan een heerlijke romige substantie gemaakt worden die qua structuur kan lijken op roomkaas. Wanneer we over een romige cashewvulling praten noemen we dit Paleo Cheesecake. 😉

Ingrediënten

  • 250 gram cashewnoten
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • ⅛ tl zeezout
  • 150 gram pure chocola (minstens 70% puur)
  • Ongeveer 30-35 hazelnoten
  • Optioneel, grof zeezout om te garneren

Lees verder op EetPaleo.nl!