HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Romige Paleo Lasagne met Kruidenkorst

Geplaatst op 13/01/2017 door eetpaleo

Ondanks dat ik al heel wat varianten van Paleo lasagne heb uitgeprobeerd was er nog geen enkele versie echt goedgekeurd. Tot deze versie dan!!

Dit recept is puur uit toeval geboren en met name de toevoeging van de kokosmelk (of slagroom) maakt echt het verschil. Door het tussen de laagjes door over de zoete aardappel te schenken wordt deze beter gaar en de lasagne smaak heerlijk romig!

Ik heb deze lasagne gebakken met enkel een amandelmeel kruidenkorst en dat was erg lekker! Maar het toevoegen van wat Parmezaanse kaas aan de korst maakt het geheel natuurlijk helemaal af en de korst zal zeker nog wat krokanter worden.

Het kan nog best lastig zijn om, met name zoete aardappel, in hele dunne plakken te snijden. Zelf gebruik ik hiervoor een mandoline. Ik heb er één van het merk Gefu en deze heeft naast een mes om plakken te snijden ook twee messen waarmee je dunne reepjes (julienne) kunt snijden. Wanneer ik deze op de grootste stand zet kan ik van zoete aardappel Franse frietjes snijden. Echt een ideaal apparaat! Ik heb zowel de zoete aardappel, aubergine en de tomaat gesneden met een dikte van 2 mm.

Heb je geen mandoline dan kun je uiteraard ook een schaaf gebruiken, de keukenmachine of ouderwets met de hand. Hou er wel rekening mee dat de lasagne langer de oven in moet wanneer de plakken zoete aardappel dikker zijn dan 2 mm.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Lasagne:

  • 1 aubergine
  • 2 grote zoete aardappels
  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml kokosmelk (kan vervangen worden door slagroom)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken

Kruidenkorst:

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 flinke eetlepels Italiaanse kruiden
  • ¼ tl zeezout
  • ¼ tl gemalen peper
  • 3 el gesmolten kokosolie

Lees verder op EetPaleo.nl!