HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Sporten als je ouder wordt: tips!

Geplaatst op 16/01/2017 door glow

Vier tips voor hardlopers boven de 40, zo kopt het artikel van Runner’sWorld. Hoewel ik niet echt bezig ben met leeftijd, was mijn aandacht direct gewekt. Want ja, ik word in 2017 toch echt 40 jaar en door dat artikel lijk ik ineens ‘een oude doos’. Life starts at 40, toch?! Euh ja, en hoewel ik me helemaal niet oud voel, hebben ze bij RunnersWorld natuurlijk wel een punt. Want als het goed is voel je je nog zeker niet bejaard, maar dingen veranderen wel. Jij verandert, je lijf verandert. Sterker nog, rondom sport verandert er al heel wat ergens in je 30-ers kan ik je verzekeren. Dus de RW-tips nog maar eens op een rijtje, met mijn eigen Glow tips voor jou erbij!

Rust Je hebt niet alleen voldoende slaap nodig als je veel sport, maar ook rustdagen worden steeds wat belangrijker naarmate je ouder wordt. Neem deze dus heel bewust op in je planning. Dagen waarom jij je lichaam rust geeft, laat herstellen of alleen wat rustig aan actief herstel doet. Door ook voldoende rust te pakken loop je minder kans op blessures en houd je het langer en gezonder vol.

Vocht Volgens de heren en dames van RW neemt ons dorstgevoel af naarmate we ouder worden en vermindert de zweetproductie. Dat laatste, daar merk ik zelf nog helemaal niets van, maar hoe je het wendt of keert; je vochtbalans op peil houden als je veel traint is sowieso van belang. Drinken als je dorst hebt is de beste raadgever, maar als je weet van jezelf dat je niet zo snel dorstig bent, zorg er dan voor dat je toch voldoende vocht binnen blijft krijgen. je nierfunctie neemt wat af als je ouder wordt, dus zorg er de hele dag – maar zeker rondom de training – voor dat je genoeg drinkt.

Lees verder op www.glowmagazine.nl