HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Verminder je werkstress!

Geplaatst op 14/01/2017 door vivonline

Werkstress

Wist je dat:

- Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress? Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. De belangrijkste oorzaken van stress op de werkvloer zijn werkdruk (63%) en verantwoordelijkheid (27%)

- Meer van de helft van de Nederlanders (57%) wel eens lichamelijke klachten naar aanleiding van stress op het werk of in de privésfeer ondervindt? Deze klachten bestaan uit minder goed slapen (56%), rondlopen met hoofdpijn (54%) en snel geïrriteerd zijn (47%). Opvallend is dat vrouwen gevoeliger zijn voor lichamelijke klachten door stress dan mannen (71% versus 44%)

- De invloed van werkstress verder gaat dan bovenstaande? Zo is het een belangrijke risicofactor voor het metabool syndroom, dat beschouwd kan worden als een voorstadium van ouderdomsdiabetes en hart- en vaatziekten

- Naast voeding, beweging en stressmanagement ook roken en alcoholgebruik belangrijke pijlers zijn in het tegengaan van werkstress?

- Mensen die gezonder gaan leven een significante afname van het ervaren stressniveau, milde psychiatrische symptomen en angstgevoelens ervaren en een significante toename van het fysieke en mentale uithoudingsvermogen en de concentratie

Lees verder op www.vivonline.nl