HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Cross training voor betere prestaties

Geplaatst op 10/01/2018 door eatrunlove

Cross training? Bedoel je niet CrossFit? Nee, ik wil het graag hebben over Cross training! Cross training houdt in dat je een andere training aan je huidige trainingsschema toevoegt met als doel dat je fitter en sterker wordt. Naast dat cross training voor betere prestaties zorgt, voorkomt het ook blessures, heb je sneller herstel en is het ook wel lekker om af en toe iets anders te doen. Eigenlijk is CrossFit wel een vorm van cross training. Binnen CrossFit train je namelijk op een hele diverse manier met als doel een algehele fitheid. Ook het trainen voor triathlons valt onder cross training. Je beoefent drie sporten los van elkaar, maar door ze te combineren wordt iedere sport afzonderlijk ook beter. Zwemmen heeft bijvoorbeeld hele positieve effecten op uithoudingsvermogen wat goed van pas komt bij hardlopen. Ben jij een fanatiek hardloper dan is het ook fijn om krachttraining of yoga er naast te doen.

Je wordt er sterker van

Door cross training te doen wordt je in zijn geheel fitter. Een goede hardloper wordt nog beter als zijn kracht en flexibiliteit beter worden. En eigenlijk geldt dat voor elke sporter dat er wel voordelen te noemen zijn. Als jij yoga toevoegt aan je CrossFit programma waardoor je flexibeler wordt, zul je merken dat een diepe squat ook gemakkelijker gaat. Maar ook toen ik leerde zwemmen, merkte ik dat ik profijt had van het feit dat ik al een tijd CrossFit deed. Daardoor had ik al sterke schouder- en armspieren ontwikkeld die weer goed van pas komen bij zwemmen. Overigens komen die sterke armspieren ook van pas bij ingewikkelde yoga poses!

Lees verder op www.eatrunlove.nl