HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De fitness trends in 2018

Geplaatst op 06/01/2018 door eatrunlove

Aan het begin van het nieuwe jaar vind ik het altijd leuk om weer even in de te verwachte trends voor komend jaar te duiken. Trendwatchers doen op zo ongeveer elk vlak wel uitspraken over trends. Het American Sports of Medicine College doet elk jaar onderzoek onder duizenden fitness professionals om uit te vinden wat de fitness trends in het volgende jaar gaan worden. Dit jaar dus de fitness trends in 2018. Het ASMC brengt altijd 20 fitness trends in kaart. Ik laat je vandaag de vijf trends zien die ik het benoemen waard vind.

High Intensity Interval Training

Een training die al een aantal jaren populair is en blijf is High Intensity Interval Training. Een training duurt vaak niet langer dan 30 minuten en de resultaten zijn meer dan goed te noemen. Je zet de vetverbranding lekker aan het werk en deze gaat ook na de training nog een tijdje door. Daarbij kost het niet teveel tijd en dat vinden wij natuurlijk heerlijk.

Body weight training

Bij Body weight training denk je al snel aan push-ups en pull-ups en dat is het natuurlijk ook, maar body weight training is zoveel meer dan dat. Een groeiende sport is Calisthenics. Dit is een lichaamsgewicht training bedoeld om kracht, conditie, en flexibiliteit te verhogen, door middel van bewegingen zoals het trekken, duwen van jezelf, buigen, springen, of swingen met alleen lichaamsgewicht als weerstand. Manon deed vorig jaar een workshop, lees hier haar ervaring als je benieuwd bent. Een sport die je niet moet onderschatten!

Lees verder op www.eatrunlove.nl