HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Gemotiveerd blijven als het even niet lukt

Geplaatst op 22/01/2018 door eatrunlove

Het was weer zo’n week. Onmogelijke deadlines waardoor ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk was, veel te laat naar bed ging, slechte voorbereiding waardoor ik geen gezonde snacks bij me had en als klap op de vuurpijl liep ik ook nog eens heel de week met keelpijn en een snotneus. Ik sportte daardoor ‘slechts’ twee keer, at iets teveel snoep en te weinig groente, sliep een aantal uurtjes te kort en was aan het eind van de week chagrijnig. Terwijl ik ook best wat positieve puntjes kan benoemen. In plaats van een half leeg glas, zou ik er een half vol glas van moeten maken. Gemotiveerd blijven als het even niet lukt, hoe doe je dat? Ik heb er al vaker een vraag over gekregen en bedacht dat dit wel een mooi moment was om er over te schrijven!

Waar gaat het mis?

Allereerst is het goed om te bedenken waarom het niet gaat zoals je wilt. Komt het door interne of externe factoren? Met andere woorden, kun je er zelf iets aan veranderen of niet? In mijn geval moest ik een aantal deadlines halen waardoor het niet lukte om de dingen er omheen te doen die ik normaal gesproken wel doe. Ik zie dat als een externe factor. Natuurlijk kan ik er alles aan doen om toch te gaan sporten, maar soms werkt dat gewoon even niet zo.

Lees verder op www.eatrunlove.nl