HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe krijg je die felbegeerde sixpack?

Geplaatst op 22/01/2018 door fitgirl

Een sixpack is voor veel mannen en jonge vrouwen het doel. Maar hoe krijg je die felbegeerde sixpack? Is dit door juist door veel zware oefeningen te doen, of juist veel herhalingen? 

HOE KRIJG JE EEN SIXPACK?

Beginnende sporters doen vaak veel buikspieroefeningen met het idee daarmee buikvet kwijt te raken. Maar dat is niet de kortste en beste weg naar een sixpack. Want er bestaat niet zoiets als plaatselijk vet verbranden. Daarnaast heeft iedereen eigenlijk wel een soort van sixpack. Maar die zit verscholen onder het buikvet. Een sixpack begint pas zichtbaar te worden bij een vetpercentage onder de 10-12% (mannen) en 16-18% bij vrouwen. Als je vetpercentage hoger ligt dan dit getal, moet je twee dingen doen. Ten eerste afvallen: minder eten dan je nodig hebt. Reken voor jezelf uit hoeveel calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven en ga hier ongeveer 250-500 kcal onder zitten. Na verloop van tijd val je af en raak je steeds iets meer buikvet kwijt. Heb geduld, dit komt vanzelf! Gaat het te langzaam? Eet dan nog iets minder, of kom meer in beweging.

Lees verder op www.fitgirl.nl