HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Eerste hulp bij overmatig snoepen

Geplaatst op 31/01/2018 door BetterbyGoalie

Hangry
Ken je dat, je hebt zo’n trek dat je ‘hangry’ wordt? Hangry zijn, oftewel chagrijnig worden van de honger, is een ding. Een hongergevoel ontstaat door een glucosegebrek. Glucose is een voedingsstof welke ervoor zorgt dat jij je goed voelt en je zelfcontrole behoudt. Wanneer je bloedsuikerspiegel, en dus je glucose niveau, daalt wordt jij prikkelbaarder en zal je sneller uit je slof schieten. Dit is niet alleen slecht voor je gemoedstoestand en sociale relaties, ook is het niet goed voor je dieet! 

Sorry for what I said when I was hungry. – Everyone

Door het snoepen kom je in een vicieuze cirkel terecht van bloedsuikerschommelingen. Suikerrijke voeding geeft pieken in je bloedsuikerspiegel waardoor je snel energie krijgt; maar het geeft ook weer dalen, waardoor het hongergevoel sneller terug komt en je opnieuw behoefte hebt aan eten. Hou je bloedsuikerspiegel stabiel. Voorkom toegevoegde suikers en kies voor verzadigende producten. Dit zijn producten die veel eiwitten en vezels bevatten, zoals; volkoren producten, magere kwark of yoghurt, noten, zaden en eieren. Eet regelmatig en eet een gezonde snack of maaltijd kort na het sporten. Eet ook genoeg groenten en sla het ontbijt niet over! 

Lees verder op www.BetterByGoalie.com