HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Ik verwijderde Instagram, en dit is wat er gebeurde

Geplaatst op 30/01/2018 door ilovehealth

Wie maakt er tegenwoordig geen gebruik van social media? Van onze generatie bijna niemand. Althans, in mijn omgeving niet. We hebben bijna allemaal wel een Facebook, Instagram of Twitter account, zijn actief op LinkedIn, of snappen er flink op los. De een maakt er wellicht meer gebruik van dan de ander, maar ‘lid’ zijn we bijna allemaal. We zijn vandaag allemaal zo social, maar alles behalve sociaal. Online is onze wereld enorm, maar in het dagelijkse echte leven, wordt ons wereldje alsmaar kleiner. We hebben haast geen oog meer voor onze omgeving, want onze ogen zijn enkel gericht op een beeldscherm. We zijn verslaafd, zonder dat we dat echt door hebben. Maar waarom? Want is dat wat er online gebeurt nu echt zo leuk en interessant? Worden we daar nu echt gelukkiger, wijzer, socialer en gezelliger van? Ik denk van niet, en besloot daarom mijn social media te verwijderen. Een behoorlijke stap, want ik maakte fanatiek gebruik van Instagram. Hoe ik dat heb ervaren en wat het mij heeft opgeleverd vertel ik in deze blog. Lees je mee?

Wat Instagram met mij deed

Nog geen week geleden heb ik mijn Instagram account met 1500 volgers en 212 foto’s verwijderd. Dat was geen besluit dat ik zomaar, vanuit het niets, heb genomen. Nee, daar gingen weken, wat zeg ik, maanden overheen. Ik werd namelijk steeds meer bewust van het feit dat Instagram heel verslavend werkt. En op zich vind ik dat nog niet zo erg, als het je ook daadwerkelijk iets op zou leveren. Als ik er wijzer van werd, of nog belangrijker, er echt gelukkig van werd, dan zou ik die verslaving niet zo erg vinden. Maar dat is het geval niet bij Instagram. Hoe meer ik op Instagram zat, hoe meer negatieve energie ik ervoer. Ik kon gerust 30 minuten lang scrollen door allerlei Instapagina’s, om me na die tijd heel iets onzekerder en ongelukkiger te voelen. En niet dat ik me daar op dat moment echt bewust van was, en ik in een hoekje ging zitten huilen, nee zulke gedachten slopen er langzamerhand in. Ieder beeld dat je ziet, beïnvloed je, zonder dat je je daar dus bewust van bent. En nu zal je wellicht denken dat ik alleen maar modellen, artiesten en grote influencers volgde, maar dat was niet het geval. Het feit dat je op bijna ieder account enkel foto’s ziet die een gelukkig en perfect leven laten zien, heeft er bij mij uiteindelijk voor gezorgd dat ik me af ging vragen waar we in godsnaam allemaal mee bezig zijn. Of beter gezegd, waar vooral mijn generatie mee bezig is.

lees verder:http://www.ilovehealth.nl/heal...