HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Met deze tips verminder je een depressief gevoel

Geplaatst op 30/01/2018 door puurenkracht

Wist jij dat eten invloed heeft op je brein en stemming? Je hersenen voeden met de juiste voedingsstoffen is erg belangrijk. Serotonine, dopamine en noradrenaline! Allemaal even belangrijk voor je mentale gezondheid. Dit zijn je gelukhormonen die worden gestimuleerd door onder andere vitaminen en mineralen. Een tekort aan deze stoffen kan er voor zorgen dat je depressieve gevoelens ontwikkelt.


Voel jij je de laatste tijd down, is het tijd voor een geluksboost en wil je een gezond gewicht stimuleren? Lees dan verder.

#1 Omega 3-vetzuren
Visolie is rijk aan omega 3 vetzuren EPA en DHA. Omega 3 vetzuren hebben een goede invloed op de werking van je hersenencellen en werken ontstekingsremmend. Deze twee vetzuren komen voornamelijk voor in dierlijke producten en algen. Vette vis is de grootste bron. Lijnzaad, chiazaad, lijnzaadolie en walnoten bevatten ook omega 3, maar dan in plantaardige vorm. Krijg je niet genoeg omega 3-vetzuren binnen via je voeding? Dan nemen andere vetten hun plaats in, zoals transvetzuren, die ontstekingsbevorderend werken. Dit verhoogt de kans op depressie en angsten. Een omega 3 supplement van goede kwaliteit kan voor jou dan zeker een uitkomst zijn.

#2 Zink
Zink is van essentieel belang voor de aanmaak en werking van je hormonen. Maar dat niet alleen! Zink draagt ook bij aan een gezonde stofwisseling. Een gezonde stofwisseling stimuleert de aanmaak van je gelukhormonen. Wist je dat 90% van de aanmaak van serotonine gebeurt in je dunne darm? Wees dus zuinig op je darmen. Heb jij last van darmklachten? Probeer dan eens om bezig te gaan met koolhydraatarm en natuurlijk eten. Deze manier van eten zal je mentale en lichamelijke gezondheid zeker goed doen.

#3 Magnesium
Kan jij wel wat ontspanning gebruiken? Magnesium ontspant je spieren en zenuwstelsel. Hierdoor verlicht het een gevoel van stress, waardoor de rust in jezelf terugkeert. Magnesium helpt ook om enzymen te activeren die nodig zijn voor de aanmaak van serotonine, dopamine en noradrenaline. Op deze manier helpt dit mineraal om depressie te verminderen.

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.