HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Scheiden is GEEN kinderspel!

Geplaatst op 30/01/2018 door love2bemama

Jaarlijks wordt in Nederland bijna 40% van de huwelijken ontbonden en dan zijn samenwonende ouders die uit elkaar gaan nog niet eens meegerekend. Wanneer gescheiden ouders vervolgens nieuwsamengestelde gezinnen gaan vormen, gaat daarvan zelfs 60% uit elkaar. Dat is verontrustend want het wil dus zeggen dat kinderen steeds vaker een scheiding meemaken en ieder jaar komen er dan ook ongeveer 70.000 thuiswonende kinderen van gescheiden ouders bij (bron: CBS).

Alles bij elkaar opgeteld zijn er in Nederland zo’n 1,1 miljoen kinderen van gescheiden ouders. Als je daar even bij stilstaat dan is dat echt een enorm hoog aantal. De meeste ouders willen niet dat hun kinderen de dupe worden van hun scheiding maar een scheiding heeft hoe dan ook impact. En dan heb je ook nog de zogenoemde ‘vechtscheidingen’ waarbij kinderen betrokken zijn. 20% van de scheidingen mondt uit in zo’n vechtscheiding. De kinderen die betrokken zijn bij een vechtscheiding lijden ernstig onder de scheiding van hun ouders. Volgens schattingen hebben daardoor momenteel zo’n 16.000 kinderen ernstig last van de scheiding van hun ouders en jaarlijks komen daar 3500 kinderen bij. Deze aantallen zullen de komende jaren alleen maar toenemen.

Lees verder op www.love2bemama.com