HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom spullen kopen vervuilend is (en wat jij daaraan kunt doen)

Geplaatst op 29/01/2018 door BedRock

Laten we voorop stellen dat deze rituelen heel goed zijn, want dat zorgt ervoor dat we langer gezond op deze aarde kunnen leven. Maar er is meer aan de hand, meer waar wij direct iets aan kunnen doen. Het is iets wat we in eerste instantie niet zien, en het zorgt voor vier keer meer vervuiling. Het is ‘de verborgen impact’ waar Babette Porcelijn een boek over heeft geschreven. Ik zou het elke Nederlander cadeau willen geven.

Het boek ligt nu voor me. Dankzij Babette Porcelijn weet ik nu dat de Macbook waarop ik dit typ al een enorme vervuiler is geweest toen hij werd gemaakt. In mijn laptop zit koper en goud en tijdens het delven van die materialen worden er allerlei giftige stoffen gebruikt. En toen mijn Macbook klaar was, moest hij naar hier worden verscheept vanuit China – en dat is nogal een eind. De zestien grootste containerschepen zijn even vervuilend als álle auto’s in de wereld bij elkaar. Laat dat maar eens even bezinken.

Lees verder op www.BedRock.nl