HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Wij worden er blij van: nieuws over de goede eigenschappen van rode wijn!

Geplaatst op 17/01/2018 door goedgevoel

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar wetenschappers hebben aangetoond dat het drinken van twee glazen rode wijn in de avond helpt om een gezond gewicht te houden. Aan rode wijn werden al meer gezondheidsclaims toegewezen, maar in dat rijtje kan nu ook worden toegevoegd dat wijn drinken helpt bij een gezond gewicht. Hoe zit dat? En waarom juist ’s avonds?

Onderzoekers aan de Washington State University hebben aangetoond dat resveratrol, een stofje dat in rode wijn zit, helpt bij het omzetten van wit vet, dat je lichaam niet kan afbreken, naar wel afbreekbaar bruin vet. Ook wetenschappers aan de Harvard Universiteit toonden een verband aan tussen het drinken van wijn en het voorkomen van obese. Zij onderzochten 20.000 vrouwen en constateerden dat de (matige) wijndrinkers 70% minder kans hadden op overgewicht dan de vrouwen die geen wijn dronken.

lees verder:

http://www.goedgevoel.nl/wijn/