HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: De 5 Voordelen Van Trainen Met Een Hometrainer

Geplaatst op 21/01/2018 door boostyourhealth

De hometrainer is één van de bekendste fitnessapparaten, zowel voor thuissporten als in de sportschool. We fietsen graag in Nederland, dus het ligt voor de hand dat de fiets ook gekozen wordt als je wilt sporten. Maar is een hometrainer een goede keuze als je aan je conditie wilt werken? Kun je er mee afvallen? Kortom, hier zijn de 5 voordelen van trainen met een hometrainer.

1. Voor iedereen geschikt

De hometrainer is een goed apparaat voor zowel beginners als gevorderden. Voor beginners is hij ideaal, want het is gemakkelijk om hem te gebruiken. De weerstand is instelbaar, dus zelfs als je nog nooit gesport hebt kun je beginnen met een lichte training. Maar gevorderden kunnen er ook hun ei op kwijt. Een goede hometrainer heeft speciale opties om bergop klimmen te simuleren en met een hogere weerstand kun je je training zo zwaar maken als je wilt.

Ook voor mensen met blessures en oudere mensen is de hometrainer veilig om te gebruiken. Als je rustig aan moet doen, is de hometrainer een van de weinige apparaten waar je nog op kunt sporten. Knieën en enkels worden er niet te zwaar door belast. Je kunt hier dus zelfs op revalideren.

 

2. Cardiotraining en vetverbranding

Op de hometrainer kun je gaan sporten als je wilt afvallen en je conditie wilt opbouwen. Omdat je op de hometrainer zelf de intensiteit van je training kunt aanpassen, kun je je training steeds wat zwaarder maken en je grenzen verleggen. De conditie van je longen en je hart zal daardoor steeds beter worden.

Ook als je gewicht wilt verliezen is de hometrainer een geschikt apparaat. Het is geen intensieve workout, zoals wanneer je zou gaan spinnen. Je verbrandt er minder calorieën mee. Maar ook met de hometrainer of een goede spinningfiets is het goed mogelijk om af te vallen. Voor vet verbranding is een relatief lage hartslag nodig en omdat je op een hometrainer een regelmatig tempo aanhoudt, kun je hier effectief op trainen.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...