HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

6 tips hoe voeding je van spierpijn afhelpt

Geplaatst op 31/01/2019 door happyinshape

Een goede work-out is niet compleet zonder spierpijn. Vervelend, maar het toont wel dat je écht je maximaal hebt ingezet. Happy in Shape selecteert 6 voedingstips die je snel van je spierpijn afhelpen, zodat je snel weer ready for the gym bent.

1. Eiwitten 

Misschien wel de bekendste en meest belangrijke remedie tegen spierpijn. Dit komt omdat het vermogen eiwitsynthese in het lichaam wordt verhoogd, wat de pijn tegengaat. Dus, kom maar door met dat bakje yoghurt of die eiwitshake. 

2. Vitamines

Ook vitamines zijn belangrijk voor het spierherstel. Met name vitamine B, C, D en E zijn essentieel. Welke voedingsmiddelen deze vitamines bevatten? Graanproducten en fruit bijvoorbeeld, die barsten van de vitaminen B en C. Vitamine D zit in vette vis en bak- en braadproducten en vitamine E in groenten, fruit en noten. Tip: maak na het sporten een salade met rauwe spinazie, tonijn flakes, appel, ongebrande, ongezouten noten, een beetje pasta en een eetlepel olijfolie. Lekker én ook nog eens goed voor je spieren. 

lees verder:

https://happyinshape.nl