HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Belangrijke vitamines voor de winter

Geplaatst op 21/01/2019 door followfitgirls

Om nu te concluderen dat ik in de zomermaanden vele maanden gezonder leef, is wat kort door de bocht want ik weet ook heus wel dat ik op menig terrasje en festival zondig qua hapjes én drankjes. Maar daar gaat het nu even niet om, want ik wil weten welke vitamines ik in de winter nodig heb om fit en energiek te blijven.

Vitamine C

Verkoudheid en een verminderde weerstand liggen in de winter nu eenmaal op de loer. Vroeger werd er al gezegd dat als de -ber in de maand zit, het opletten geblazen is. Grote hoeveelheden vitamine C doodt virussen en maakt het immuunsysteem sterker. Je snapt het al; in de winter kunnen we wel een beetje extra van dit super vitamientje gebruiken. Vooral de kiwi is een topper op dit gebied, met name de gele kiwi scoort erg hoog op de vitamine C ladder. Ook boerenkool en rode paprika zitten er vol mee. Sinaasappel staat bekend als topper qua vitamine C, maar kiwi en boerenkool winnen.

Lees verder op www.followfitgirls.com