HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Calorieën vermelden op de menukaart, moeten we dit willen?

Geplaatst op 21/01/2019 door fitnl

Stel je voor: je gaat uit eten in een restaurant. Op de menu-kaart staat bij elk gerecht hoeveel calorieën er in zitten. Zorgt dit ervoor dat je tijdens je etentje minder calorieën binnenkrijgt? Het antwoord is: waarschijnlijk wel.

De onderzoekers verdeelden tijdens het onderzoek mensen in twee groepen. Beide groepen kregen dezelfde menu’s. Het verschil was dat de ene groep de menu’s kreeg met calorie-informatie en de andere groep niet. Wat bleek: Het bestellen van een menukaart met informatie over de calorieën, leidt inderdaad tot een lagere calorie-inname.

Opvallend is wel dat klanten wel minder calorieën bestelde in het voorgerecht. Maar het had geen invloed bij de dessert- of drankkeuze. Hier bleef de calorie-inname gelijk. Toch scheelt het gemiddeld 45 calorieën per gerecht. In vergelijking bij mensen die bestellen van een menukaart zonder aanvullende informatie. In 3 jaar tijd scheelt dit gemiddeld een halve kilo lichaamsgewicht. Dit ligt hoger voor mensen die vaker uit eten gaan.

Lees verder op www.fit.nl