HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Dag van migranten en vluchtelingen

Geplaatst op 26/01/2019 door NiceDay

Hulp in Nederland

Hoewel de problemen dus zeker niet alleen ontstaan door oorlog (maar ook door het loslaten van familieverbanden, bezittingen, werk en al het bekende), is er wel degelijk een cultuurverschil en een mogelijke taalbarrière. De hulpverlening in Nederland probeert de juiste hulp te bieden, maar helaas zijn er maar een beperkt aantal mensen die bijvoorbeeld in het Arabisch hulp kunnen verlenen en de wachttijden zijn vaak erg lang. We moeten het dus deels anders organiseren, denk bijvoorbeeld aan waar we zelf een rol kunnen spelen.

Een helpende hand

Misschien klinkt het wat voor de hand liggend, maar probeer je te verplaatsen in hoe het moet zijn om alles achter te laten en kijk waar je iemand mee kan helpen. Onderzoek laat namelijk zien dat wanneer het goed gaat met het settelen in Nederland mentale klachten sneller over gaan. Misschien kan je openheid creëren of een luisterend oor bieden.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com