HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe bereik ik een sterke(re) core?

Geplaatst op 16/01/2019 door NiceDay

Waarom beginnen bij je core?

De core is de kern, het centrum van jouw lichaam en zonder deze core zou je vrijwel nergens komen. De spieren van de core helpen je bij het uitvoeren van alledaagse taken zoals het tillen van boodschappen, het hurken door je knieën en het optillen van een kind. Eigenlijk is het betrokken bij elke beweging die je kunt bedenken. In de sportschool gebruik je je core ook bij hardlopen, boksen, een lesje yoga en krachttraining. Als je spieren van je core goed getraind zijn, zal je jouw bovenlichaam als een blok stil kunnen houden. Je hebt controle over je spieren en je kan goed je balans houden. Wanneer de spieren van je core goed getraind zijn, zal de kans op blessures én kan het bestaande klachten drastisch verminderen. Om deze genoemde redenen is het belangrijk om de spieren van de core goed te trainen. 

Hoe bereik ik dit?

Een rustige opbouw is essentieel bij het bereiken van goed ontwikkelde core-spieren. Het is belangrijk dat je je realiseert dat hier tijd voor nodig is, je core bestaat namelijk uit 29 spieren. Het is belangrijk dat je werkt aan een betere balans en aan je kracht. Probeer eens een bicep oefeningen te doen terwijl je op één been staat. Gaat dit lastig? Geen probleem! Neem gerust je tijd om de core oefeningen onder de knie te krijgen. Hieronder lees je meer oefeningen die helpen bij het ontwikkeling van een stevige en goed getrainde core.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com