HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe digitalisering onze kinderen ziek, ‘dom’ en ongelukkig maakt

Geplaatst op 12/01/2019 door BedRock

De hersenen van een baby ontwikkelen in de baarmoeder al zintuiglijke indrukken. Zo functioneert het gehoor bijvoorbeeld al zo’n drie tot vier maanden voor de geboorte. Het zicht is nog niet bijzonder actief, maar toch functioneert het al. Spitzer schrijft in zijn boek ‘Digiziek: pleidooi voor offline leven’: “na de geboorte barst het vuurwerk van zintuigen pas echt los. Geluid, kleuren, aanrakingen en warmte, geuren en smaken hameren op het wezentje in en worden in de hersenen verder verwerkt.”

Tijd voor de televisie

Je kind dat onrustig is of niet goed luistert voor de televisie zetten is een makkelijke oplossing waar veel ouders voor kiezen. Maar volgens Spitzer moeten we hiermee uitkijken omdat het een belemmering in de ontwikkeling van hun taalcapaciteiten kan zijn. Het is namelijk bekend en wetenschappelijk bewezen dat taal leren op vroege leeftijd een gecombineerde beleving is met twee zintuigelijke modaliteiten.

Lees verder op www.BedRock.nl