HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Interview met hoogleraar Liesbeth Zandstra over het aanleren van gezonde gewoontes

Geplaatst op 22/01/2019 door fitnl

Kunt u kort vertellen wie u bent en waar uw passie vandaan komt om onderzoek te doen naar eetgedrag?

Ik ben sinds kort professor aan de Wageningen Universiteit voor 1 dag per week en voor 4 dagen in de week werk ik bij Unilever Research & Development in Vlaardingen. Deze combinatie maakt het voor mij heel leuk. De kennis en inzichten die ik op de universiteit creëer en opdoe kan ik bij Unilever implementeren bij de producten die we op de markt brengen.

Verder heb ik ‘voeding van de mens’ gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Ik heb daar ook mijn promotieonderzoek gedaan naar aangeleerde smaakvoorkeuren en de regulatie van de voedselinname in relatie tot eetlust. Ik werk nu al 18 jaar bij Unilever. Ik ben sinds kort weer terug bij de Wageningen Universiteit en dat voelt als thuiskomen.

Ik wilde voeding van de mens studeren omdat ik heel benieuwd was naar wat er in het lichaam gebeurt als je gaat eten. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met smaakonderzoek. En zo ben ik mij verder mij gaan verdiepen in de combinatie van smaak en de fysiologische processen in het lichaam.

Wat zijn volgens u de grootste uitdagingen om mensen gezonder te laten eten?

Lees verder op www.fit.nl