HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Maak je eigen voedingsschema & bereken je macro’s

Geplaatst op 22/01/2019 door ilovehealth

Al eerder heb ik een blog geschreven over macronutriënten. Ik legde in deze blog uit wat ze precies inhouden, en waarom hebben we ze nodig. Maar ook niet geheel onbelangrijk: hoeveel macro’s hebben we nodig? Oftewel, hoeveel vet, koolhydraten en eiwitten heeft ons lichaam nodig om goed te kunnen functioneren? Ik leg het je uit in deze blog. Lees je mee?

Maak je eigen voedingsschema

Hoeveel calorieën heb je nodig per dag?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel calorieën je nodig hebt. De hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft verschilt per persoon en is van meerdere factoren afhankelijk, bijvoorbeeld geslacht, lengte, leeftijd en je spiermassa. Volgens algemene richtlijnen heeft een volwassen man rond de 2.500 kilocalorieën per dag nodig. Een volwassen vrouw heeft er ongeveer 2.000 per dag nodig. Maar nogmaals, dit is heel persoonlijk. Via deze site kun je jouw caloriebehoefte berekenen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl