HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Migraine? Mijd deze 6 voedingsmiddelen voor een pijnvrij hoofd!

Geplaatst op 03/01/2019 door vivonline

Wereldwijd hebben zo’n 15% van de volwassen last van migraine. De effecten hiervan zijn verschillend voor iedereen, maar het kan zeker de kwaliteit van leven beïnvloeden. Helaas is de exacte oorzaak niet bekend. Daarentegen is het wel bewezen dat dieet invloed heeft op migraine. Deze 6 voedingsmiddelen kunnen migraine uitlokken.

Migraine en oude kaas

Oude kaas bevat veel tyramine. Deze stof beïnvloed de bloedvaten en veroorzaakt hoofdpijn. Andere voedingsmiddelen die veel tyramine bevatten zijn onder andere oud, gedroogd of gerookt, zoals cheddarkaas, Zwitserse kaas, salami, zuurkool en tofu. Kaas is niet voor iedereen een trigger, maar voor sommigen kan het migraine zeker verergeren.

Chocolade

Helaas wordt ook chocolade gezien als een trigger voor migraine. Dat komt waarschijnlijk door fenylethylamine of flavonoïden, twee stoffen die in chocolade zitten. Onderzoeken zijn het niet helemaal met elkaar eens. Maar het kan zijn dat chocolade hier invloed op kan hebben.

lees verder:

https://www.vivonline.nl