HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Plantaardige melk: welke is het gezondst?

Geplaatst op 31/01/2019 door vivonline

Plantaardige melk

De tijden dat we alleen volle koemelk consumeerden zijn inmiddels wel voorbij. Niet alleen zijn er tegenwoordig diverse plantaardige melk varianten verkrijgbaar, er zijn ook steeds meer alternatieve producten te vinden voor mensen met een zuivelallergie. Denk aan kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk en sojamelk. Stuk voor stuk plantaardige opties. Maar waar moet je op letten als je voor een plantaardig alternatief gaat? Wat zijn de verschillen? En welke variant kun je dan het beste kiezen?

Amandelmelk

Amandelmelk kent een hele hoop voordelen. Zo bevat het maar weinig calorieën en is het een rijke bron van vitamine A en C. Bovendien bevat het vrijwel geen verzadigde vetten en is amandelmelk van nature lactosevrij. Aan de andere kant bevat amandelmelk geen eiwitten en calcium, wat je in volle koemelk wel volop kunt vinden. Als je af wilt vallen en eet volgens een koolhydraatarm dieet is deze plantaardige melk aan te raden.

lees verder:

https://www.vivonline.nl