HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom moet je slaapkamer helemaal verduisterd zijn?

Geplaatst op 29/01/2019 door fitnl


Biologische klok

De interne biologische klok die ons slaapritme bewaakt, werkt grotendeels op basis van de blootstelling aan daglicht. Het is al vaker aangetoond dat blootstelling aan kunstmatige lichtbronnen gedurende de avond een verstoring geven van je slaapritme. Omdat de moderne mens in grote mate afhankelijk is van verlichting om ‘s avonds dingen te ondernemen, kan er dus een probleem ontstaan in de afstemming tussen je interne biologische klok en de externe natuurlijke dag- en nachtritmes.

Iedereen loopt risico

Lichtbronnen in de avond kunnen je interne biologische klok verstoren.

Studies in het verleden hebben aangetoond dat een minimale blootstelling aan licht gedurende de nacht al onder andere het risico vergroot op het ontwikkelen van slaapproblemen en psychische problemen. Als je kijkt naar de rol die kunstmatige verlichting (denk ook aan de vele beeldschermen) speelt in onze maatschappij, kun je dus concluderen dat vrijwel iedereen in een moderne samenleving dus risico loopt.

Lees verder op www.fit.nl