HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Waarom niet roken en drinken tijdens de zwangerschap?

Geplaatst op 24/01/2019 door love2bemama

Op Love2BeMama kan ik elke dag zien wat voor zoektermen er (in Google) ingevoerd worden. Er zijn nog dagelijks zoekwoorden in de trant van roken en drinken tijdens de zwangerschap. Blijkbaar zijn er nog steeds vrouwen die op zoek zijn naar antwoorden op de kwestie roken en drinken tijdens de zwangerschap. Vandaar dit artikel!

Uit onderzoek is tevens gebleken dat de helft van de Nederlandse vrouwen alcohol drinkt tijdens de zwangerschap en 8% rookt door tijdens de zwangerschap.

De feiten: Alcoholgebruik tijdens je zwangerschap

In de eerste weken van je zwangerschap is alcohol al schadelijk voor je ongeboren baby. Het is dus een misverstand dat je in de eerste weken van je zwangerschap alcohol kan drinken omdat de placenta dan nog niet gevormd is. Wanneer je alcohol nuttigt wordt dit makkelijk door je lichaam opgenomen en komt het in het vruchtwater terecht. Ik kan er gewoon heel kort over zijn: het drinken van alcohol tijdens je zwangerschap is gewoon heel erg schadelijk voor je ongeboren kind. De schadelijke effecten kunnen gedurende de gehele zwangerschap optreden. Dit gaat dus ook om het nuttigen van kleine hoeveelheden alcohol.

Lees verder op www.love2bemama.com