HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat is gezonder: yoghurt of kwark?

Geplaatst op 26/01/2019 door vivonline

Een goed ontbijt is erg belangrijk. Maar wat kies je: Yoghurt? Kwark? Weet je dat kwark eigenlijk een soort kaas is? Het wordt ook wel Hüttenkäse genoemd.

Hoe ontstaat kwark?

De kaasmakerij begon als een simpele manier om de overvloed van het melkseizoen te conserveren. Het komt tot stand door melk te stremmen en een groot deel van het water te verwijderen.

De drie hoofdingrediënten van kaas zijn melk, enzymen en bacteriën. De afkomst van de melk en het voer van deze dieren bepalen het soort kaas. Kaas maken gebeurt in een aantal stappen. In eerste instantie breken bacteriën het melksuiker af tot melkzuur. Vervolgens wordt tijdens dit proces het stremsel toegevoegd. Dit stremsel bevat enzymen die ervoor zorgen dat het caseïne verteerd wordt. Na het stremmen/verzuring op kamertemperatuur wordt de massa gesneden en in een soort kwarkzak uitgelekt. Uiteindelijk blijft er maar een derde van de begin hoeveelheid over en dit is de kwark.

lees verder:

https://www.vivonline.nl