HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Vier tips voor een koolhydraatarm ontbijt

Geplaatst op 14/01/2020 door puurenkracht

Wie wil er nou niet de dag zo energiek mogelijk beginnen en zich daarbij zo prettig mogelijk voelen? Een gezond, voedzaam en evenwichtig koolhydraatarm ontbijt kan daar onder andere aan bijdragen. Maar waar bestaat een gezond ontbijt uit? 

Wat voor jou een ideaal ontbijt is, hangt af van je persoonlijke smaak en wat je gezondheids- en fitnessdoelen zijn. Als je deze tips daarin meeneemt, kan dat een goede leidraad vormen om je perfecte koolhydraatarm ontbijt mee samen te stellen. Hier zijn vier tips voor een koolhydraatarm ontbijt:

1) Eet een koolhydraatarm ontbijt 

Ken je dat gevoel? Je bent je dag gestart met een heerlijk ontbijtje, maar eenmaal op je werk krijg je rond een uur of tien enorme trek. Producten met snelle koolhydraten zoals brood en crackers van granen kunnen daar onder andere een rol in spelen. 

Langzame koolhydraten zoals havermout, quinoa en boekweit stimuleren een stabiele bloedsuikerspiegel. Maar maak niet de fout om er veel van te eten als je wilt afslanken. Een portie van maximaal 40 gram havermout of quinoa is voldoende om energiek de ochtend door te komen. Is dit niet voldoende en voel je je moe en futloos? Dat kan! Wanneer je een actieve levensstijl hebt kan je lichaam meer koolhydraten gebruiken. Wees lief voor jezelf en luister naar je lichaam, dan ontdek je vanzelf hoeveel koolhydraten jij nodig hebt om energiek de ochtend door te komen.

2) Eet eiwitten

Een eiwitrijkontbijt stimuleert onder andere een verzadigd gevoel waardoor je de rest van de ochtend minder snel honger ervaart. Daarbij is het mooi meegenomen dat je effectiever gewicht verliest en de opbouw van je spiermassa stimuleert. Eieren zijn een voor de hand liggende optie, maar je kunt ook denken aan avocado, Griekse yoghurt, een smoothie met een natuurlijke eiwitpoeder of noten, zaden en pitten. 

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.