HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Waarom? DAAROM! Omdat ik dat zeg…

Geplaatst op 01/01/2020 door love2bemama


Ik word nooit zoals mijn ouders…

Misschien herken je het wel? Dat je vroeger dingen vroeg aan je ouders, vroeg waarom iets ging zoals het ging of waarom iets je moest doen en dan het antwoord kreeg “Daarom!” of “Omdat ik het zeg”. Bloedirritant vond ik dat want daarmee was het onderwerp afgesloten en had ik nog geen duidelijk antwoord op mijn vraag. Ergens snap ik het ook wel; als zeven kinderen hebt. Dat snap ik nu, toen was er veel onbegrip. 

Waarom? Daarom!

Inmiddels heb ik vier kinderen, waarvan er drie me de oren van de kop af kletsen en vragen en eentje alleen m’n borsten leeg drinkt. Die drie jongens kunnen heel wat keren op een dag ‘mama’ zeggen. Iets waar je in hun eerste-woordjes-fase enorm blij om kunt zijn maar nu ook stapelgek van kunt worden. Ik heb eens ergens gelezen dat een kind gemiddeld 200 keer per dag mama zegt, nou die van mij halen het gemiddelde ruim omhoog en dan nog eens x 3! Natuurlijk ben ik niet te beroerd om uitleg te geven of ze te vertellen waarom ik denk dat het op een bepaalde manier moet gaan maar na vijf keer hetzelfde uitgelegd te hebben en nog steeds dezelfde waarom-vragen ben ik wel een keer klaar. Dan is mijn antwoord: “Daarom lieverd, omdat mama het zegt.”

Lees verder op www.love2bemama.com