HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zijn walnoten gezond?

Geplaatst op 27/01/2020 door fitnl


Wat zijn walnoten?

Volgens de plantkunde (botanie) zijn walnoten eigenlijk geen noot, maar een vrucht. Deze vrucht is afkomstig van de walnootboom. Of ook wel okkernotenboom genoemd. De vrucht bevindt zich in een harde schaal (de dop) en tijdens de groei aan de boom wordt de schaal omringd door een groene schil. Deze schil barst open wanneer de walnoten rijp zijn.

Moet je walnoten drogen?

Deze vrucht wordt voornamelijk in landen geteeld met een gematigd klimaat. Dit zijn landen met relatief warme zomers en milde winters.

De oogst vindt in het najaar plaats. Na de oogst is het belangrijk om deze vrucht eerst te drogen, omdat het nog vocht afgeeft.

Walnoten worden niet gelijk opgegeten, maar dus eerst gedroogd. Op grote schaal gebeurt dit in een grote goed geventileerde ruimte en bij kleine aantallen gebruikt men ook wel een oven. Wanneer de walnoten gedroogd zijn kun je ze ongeveer nog een half jaar bewaren in een afgesloten doos in een droge donkere en koele ruimte.

Lees verder op www.fit.nl