HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

10 tips voor meer productiviteit

Geplaatst op 18/01/2021 door fitnl

Wil je meer uit je dag halen? Vandaag deel ik met jou de 10 beste tips om effectiever te werken. Zo heb jij meer vrije tijd en heb je meer ruimte om leuke dingen te doen! 

1: Weet waar jouw tijd heengaat

Veel mensen worden overvallen door de tijd, waardoor ze aan het einde van de dag nog veel te veel te doen hebben. Maak daarom inzichtelijk waar je jouw tijd aan besteedt. De uitkomsten zullen je waarschijnlijk verbazen… Er zijn verschillende apps waarmee je dit bij kunt houden, maar je kunt het ook gewoon in een schriftje zetten. Houd dit een paar dagen tot een week bij en evalueer. Toggl is bijvoorbeeld een goede app voor dit doeleinde.

2: Kijk waar je tijdwinst kunt boeken

Mealprep tips FIT.nl Nu je weet waar jouw tijd in gaat zitten, kun je deze kennis gebruiken om je dagen in te plannen. Misschien zie je gelijk al dat je veel tijd kwijt bent aan koken en boodschappen doen, terwijl je hier een hekel aan hebt. Dan kan het helpen om je boodschappen online te bestellen of in één wekelijkse sessie in te slaan, en vervolgens te mealpreppen. Dit kan je letterlijk uren per week besparen, als je bedenkt dat een rondje supermarkt en koken elk zo’n 30 minuten kosten (of meer). 

3: Plannen en prioriteiten stellen

Bedenk elke week en elke dag waar jouw prioriteiten liggen. Dit kan per dag en per week verschillen. Maak op zondag bijvoorbeeld alvast een weekplanning, waarin je sportmomenten, mealprep, belangrijke werk- of studietaken en sociale contacten en andere vormen van ontspanning vastlegt.

Lees verder op www.fit.nl