HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

25 januari scholen weer open? Van mij mogen de ze nog wel even dichtblijven!

Geplaatst op 18/01/2021 door love2bemama

Ik tik deze titel letterlijk met mijn wallen ergens ten hoogte van mijn kin. Ook ik vind het thuisonderwijs zwaar. Zeker omdat ik ook mijn eigen werk nog voor elkaar moet krijgen. Meestal ’s avonds laat of midden in de nacht, dus. Waardoor ik weinig momenten voor mezelf overhoud. Thuisonderwijs is zwaar. Zeker met een kind wat gebaat is bij de rust en regelmaat van school, maar zelfs al neem ik alles bij elkaar; dan nog mogen de scholen van mij echt nog wel even dicht blijven. De scholen weer open? Wat mij betreft dus niet!

Scholen weer open?

Dat de corona maatregelen op scholen nauwelijks te handhaven zijn is wel duidelijk gebleken. Want: kinderen knuffelen, spelen en zijn overall niet bepaald gericht op hygiëne. Niet te vergeten dat het schoolplein nu eenmaal een verzamelplaats is voor tientallen ouders die toch even met elkaar gaan staan babbelen en socializen. Zelfs nu tijdens de lockdown zijn er nog altijd ouders en vooral: bedrijven(!) die lak hebben aan de maatregelen en vinden dat hun personeel maar gewoon op het werk moet verschijnen. Of moet er inmiddels een betaald coronaverlof komen voor thuiswerkende ouders?

Scholen dicht en Misbruik noodopvang 

Hoe verklaar je anders de overvolle noodopvang en drukke wegen? Opvang die oorspronkelijk bedoeld is voor ouders met essentiële beroepen, kinderen die anders van de radar verdwijnen, thuis niet veilig genoeg zitten en/of niet voldoende kunnen leren. Opvang die nu deels wordt gebruikt om te zorgen dat ouders hun (kantoor)baan kunnen behouden. Terwijl thuiswerken toch echt al maanden de norm is. Maar dat gaat er gewoon niet in.

Lees verder op www.love2bemama.com