HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Deense Smørrebrød

Geplaatst op 14/01/2021 door KokenmetKarin

Aflevering 5 alweer van mijn culinaire Europese zomerserie. Denemarken is aan de beurt, met de lekkerst mogelijke boterhammetjes. In het Deens ‘smørrebrød’ geheten.

Dankzij al die Deense tv-series spreken wij thuis best een aardig woordje Deens. Ping is geld, pi is meisje, snak is praten, vi ses is tot ziens. Maar de mooiste is undskyld voor sorry, dat roepen wij de hele dag door tegen elkaar.

Killing-Borgen-Bridge
Het begon allemaal met The Killing, de serie van alweer twaalf jaar geleden die wij thuis ijzerenheinig op z’n Deens ‘Forbrydelsen’ bleven noemen. U weet wel, detective Sarah Lund die in een Noorse trui allerlei ultracomplexe zaken te verstouwen krijgt terwijl haar privéleven het onderspit delft. Daarna raakten we hopeloos hooked met Borgen, waarin de zeer levensechte premier Birgitte Nyborg verstrikt raakt in machtswellust en politieke intriges. De serie der series bleek The Bridge (Broen/Bron), met de even slimme als sociaal eigenaardige Saga Norén, overigens een Zweedse, maar wel te midden van een hele bups Deense collega’s.

Legacy-Bedrag-Dicte
Minder spannend, maar ach, wel lekker Deens, was The Legacy (Arvingere), een serie over familieperikelen rondom de erfenis van een excentrieke kunstenares. Wekenlang waren koele Gro, stijve Frederik, uitvreter Emil, idealistische Signe en wietdoorstoofde Thomas bij ons kind aan huis. Vervolgens was er nog Follow the Money (Bedrag), aanvankelijk vooral over witteboordencriminaliteit maar al snel kwam er gelukkig toch gewoon weer drugs, moord en doodslag in het spel. O, en dan hebben we nog Dicte, de buitengewoon eigengereide verslaggeefster die constant voor detective speelt, wat de echte politieman van het verhaal, de flegmatieke John Wagner, niet altijd goed uitkomt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl