HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

Geplaatst op 26/01/2021 door love2bemama

De ochtenden beginnen zoals altijd: Nog voordat de wekker gaat wordt ik wakker van voetstappen over het laminaat. Het is mijn 9-jarige zoon. Op weg naar zijn net vierjarige zusje. Door de dichte deur hoor ik ze elkaar begroeten. “Gaan we met de Barbies,” vraagt ze met slaperige stem. In de aanloop tot de eerste Teams-vergadering zitten ze samen, nog in pyjama, op de huiskamervloer met zowel Barbies als actiepoppen tot spelen. Als ik beneden kom zie ik de troep op de vloer, maar ook de warrige haartjes en brede glimlach van plezier. Dit is wat de lockdown met ze doet. Het doet ze alleen maar goed.

Door de lockdown weer even kind zijn

Het thuiszitten zorgt ervoor dat ze dichter tot elkaar zijn gekomen. Natuurlijk ook met de nodige ruzies en gekift, maar je merkt dat ze op elkaar zijn aangewezen. Mijn pre-puberale zoon hoeft zich plotseling niet meer druk te maken om wat momenteel hip is of niet, er is geen druk om te presteren, geen angst voor veroordeling of sociale afgang. Hij kan ‘gewoon’ spelen. 

Lees verder op www.love2bemama.com