HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Dossier Zacht voedsel (1)

Geplaatst op 17/01/2021 door KokenmetKarin

Wat doe je als je om medische redenen wekenlang alleen zacht of vloeibaar voedsel mag? Lastig en vervelend, maar geen nood, als ervaringsdeskundige heb ik nu een hele serie voor je paraat, vol tips en recepten.

Maar eerst even over het hoe en waarom…

Bam! Ineens lag ik op mijn snufferd languit in het park. Ik was wandelend op weg naar een afspraak en had nog getwijfeld of ik niet even snel met de fiets, maar nee, wandelen is goed voor een mens. Tenzij je van achteren aangereden wordt door een racefietser natuurlijk. Ongeloof is de eerste emotie die voorbijkomt. Wat gaan we nou krijgen? Ik wilde opstaan en verder gaan met waar ik gebleven was, alleen lukte dat niet zo goed. Zitten voelde raar, ik ging liever liggen.

Rare droom
Dat een omstander een ambulance ging bellen leek me schromelijk overdreven en bovendien kwam het allemaal slecht uit want mijn nieuwe kookboek moest af en morgen ging ik naar Parijs. Eigenlijk wilde ik op dat moment alleen maar blijven liggen. Domweg languit op het wegdek met mijn handtas onder mijn hoofd, de jas van de geschrokken fietser over me heen tegen de kou. Maar vooral wilde ik gewoon wakker worden in mijn eigen bed, wat een rare droom ik nou toch weer had!

Ongeluk in een hoekje
Maar de ambulance kwam echt en nam me mee naar het ziekenhuis, waar mijn kaak gebroken bleek. Had ik nou maar beter opgelet of een andere route genomen. Was ik nou toch maar met de fiets gegaan of iets eerder van huis. Dan was dit alles niet gebeurd. Aan de andere kant: aan hoeveel rampen ben ik in mijn leven wel niet ontsnapt door juist nét een andere keuze te maken? Hoe klein is dat spreekwoordelijke hoekje waarin het ongeluk dag in, dag uit, naar je zit te loeren? Gedachtenspinsels waar je niet uit komt, maar waar je in een ziekenhuis alle tijd voor hebt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl