HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Gommers reageert op ophef na advies te wachten met zwanger worden tijdens corona

Geplaatst op 21/01/2021 door love2bemama

Zwanger raken tijdens de corona crisis? “Je kan beter even wachten!” Dit zei IC-arts Diederik Gommers afgelopen woensdag in de podcast Virusfeiten. Een uitspraak die veel stof deed opwaaien. Niet alleen onder de vrouwen met een kinderwens, maar ook onder de dames die momenteel (hoog)zwanger zijn. De reden waarom je even kan wachten is namelijk niet iets waar je als hormonale, zwangere vrouw geruster door wordt. 

Het idee achter deze uitspraak is dat je tijdens de zwangerschap een toch al verminderde longcapiciteit hebt. Tenslotte neemt je buik een groot deel van de ruimte in en zorgt dit er uiteindelijk voor dat je longen wat kleiner worden. Als je op dat moment Covid-19 krijgt, heb je een grotere kans op ernstige ademhalingsproblemen. Zo stelt Gommers. Zwanger raken op het moment dat corona nog heerst is dus niet aan te raden. 

Mosterd na de maaltijd 

De uitspraak is op zich niet ongegrond, want het is inderdaad zo dat je als zwangere vrouw, zeker in het laatste trimester last kan krijgen van ademhalingsproblemen. Dit is echter een flinke lepel aan zure mosterd na de maaltijd voor de vrouwen die op dit moment in het laatste stadium van hun zwangerschap zitten. Juist nu corona hoogtij viert. In de regel zou iedereen die nu zwanger raakt pas in later in het jaar (als we al een stuk verder zijn met vaccineren) pas in het laatste trimester terechtkomen en is het virus (vingers gekruisd) al redelijk onder controle.

Lees verder op www.love2bemama.com