HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

GroenLinks wil coronaverlof voor werkende ouders: de koek is op!

Geplaatst op 20/01/2021 door love2bemama

Thuisonderwijs combineren met je eigen (thuis)werk is niet bepaald makkelijk. Overdag je kinderen helpen met het schoolwerk, terwijl je zelf bezig bent met online vergaderingen of tot in de late uurtjes bezig bent om je eigen werk nog gedaan te krijgen. Het is voor sommige ouders zelfs zo stressvol, dat ze tegen een burn-out aanlopen. “Een betaald coronaverlof moet de uitkomst bieden. Ook tegen de overvolle noodopvang”, aldus Tweede Kamerlid Paul Smeulders. 

Coronaverlof voor ouders

Het is iets waar we allemaal tegenaan lopen: hoe combineer je het zorgen voor en lesgevenvan de kinderen met je eigen werk? Iets wat, als je een baan wil behouden, toch echt moet gebeuren. Sommige werkgevers dwingen hun werknemers zelfs om op kantoor te verschijnen. Wat de situatie allemaal niet makkelijker maakt en ervoor zorgt dat de noodopvang (oorspronkelijk bedoeld voor de ouders met essentiële beroepen en kinderen die thuis niet aan leren toekomen) vol komt te zitten. Door middel van een, door de overheid gefinancierd coronaverlof, moet er een last van de ouders hun schouders komen te vallen. Iets wat ze wel kunnen gebruiken als deze situatie nog langer duurt of erger wordt. 

Coronaverlof tegen onmogelijke situatie

Maar zelfs als je thuis werkt is de situatie nagenoeg onmogelijk. Een groot deel van de dag bestaat namelijk uit (online) les en het vermaken de van (inmiddels stierlijk verveelde) kinderen. Neem hierbij de normale dagelijkse taken zoals het huishouden, eten koken en boodschappen doen. En je komt al snel tot de conclusie dat je op een dag toch flink wat uurtjes tekort komt. Wat er weer voor zorgt dat ouders tot ’s avonds laat (of zelfs ’s nachts) aan hun eigen werk bezig zijn. Dat terwijl de wekker de volgende ochtend weer vroeg afgaat en er eigenlijk geen manier is om even wat stoom af te blazen. 

Lees verder op www.love2bemama.com