HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Ik ben zwanger en misselijk; wanneer krijg ik medicatie?

Geplaatst op 28/01/2021 door love2bemama

Zwanger en misselijk zijn is onlosmakelijk verbonden, maar als je erg last hebt van misselijkheid en braken dan is medicatie soms nodig. Gelukkig komt dit niet veel voor, want dusdanige misselijkheid kan het leven aan het begin van de zwangerschap erg lastig maken. Wat kan je doen tegen (milde) zwangerschapsmisselijkheid en wanneer moet je aan de bel trekken? 

Zwanger en misselijk medicatie

We zeiden het al: misselijkheid hoort een beetje bij de zwangerschap. De meeste vrouwen zijn misselijk in de ochtend, maar het kan ook zo zijn dat je dit wordt van bepaalde voedingsmiddelen of geuren. Helaas is het dan ook zo dat het braken optreedt op momenten dat het niet zo lekker uitkomt. Op straat, bijvoorbeeld. Soms zijn vrouwen zo misselijk dat ze meerdere malen per dag spugen. In dit geval wordt er gesproken over extreme zwangerschapsmisselijkheid. Bij zwanger en misselijk zijn kun je dan in gevallen waarbij het niet overgaat, medicatie krijgen.

Lees verder op www.love2bemama.com