HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Kinderbijslag 2021: Alles wat je wil weten!

Geplaatst op 06/01/2021 door love2bemama

Het nieuwe jaar is begonnen. 2021 is een feit! In 2021 gaat er veel veranderen op het gebied van wetten, regels en belastingtarieven. Ook zijn er wijzingen in de kinderbijslag 2021. Als je een kind hebt die 6 of 12 jaar wordt, dan krijg je in 2021 meer kinderbijslag.

De wetten, regels en belastingtarieven die per 1 januari 2021 gaan veranderen kun je hiernalezen.

Wat is kinderbijslag?

Als je kinderen hebt, krijg je elk kwartaal kinderbijslag. Kinderbijslag is een toeslag voor je kind. Hiermee kun je een deel van de kosten van je kind betalen. De kinderbijslag stopt als je kind 18 jaar is geworden. Soms stopt de kinderbijslag eerder, bijvoorbeeld als je kind stopt met school. Je kunt alleen kinderbijslag krijgen als je verzekerd bent. 

Wanneer ontvang ik kinderbijslag 2021?

Hierboven is het al even kort benoemd wanneer je recht hebt op kinderbijslag. In de volgende situaties heb je recht op kinderbijslag:

  • Je hebt één of meerdere kinderen tot 18 jaar.
  • Het kind behoort tot jouw huishouden/ co ouderschap.
  • Je verzorgt een eigen kind, stiefkind, pleegkind of adoptiekind. 

Je kan ook kinderbijslag ontvangen als het om een ander kind gaat. Een kind wat je opvoedt en verzorgt zoals je je eigen kinderen opvoedt. Je moet bij een niet-eigen kind wel aan kunnen tonen dat het kind bij jou staat ingeschreven. Dit kun je allemaal nakijken.

Lees verder op www.love2bemama.com