HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Lieve moeders. Hou nog even vol!

Geplaatst op 27/01/2021 door love2bemama

Lieve moeders. Corona vraagt veel van ons als moeders. Het huishouden, werk, thuisscholing en politieagentje spelen. Het is best veel zo over de dag. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en het is zo goed voor te stellen dat je er even doorheen zit. Zeker op zo een dag dat je kind weigert om aan het werk te gaan, de vragen je om de oren vliegen, de kinderen elkaar niet kunnen luchten of zien en de rommel zich in driedubbel tempo lijkt op te stapelen. Alles terwijl je jezelf nog probeert te contreren tijdens een belangrijk, zakelijk telefoongesprek of Teams-vergadering. 

Lieve moeders hou vol!

Dat dit voorlopig nog wel even gaat duren, werkt ook niet bepaald bevordelijk. Ik ben soms al trots op mezelf dat ik de week ben doorgekomen zonder al teveel achterstallig werk, alleen maar om erachter te komen dat de wasstapel er ook niet minder om wordt. Zelfs al zitten de kinderen thuis. Toch kwam ik erachter dit stressgevoel ook deels bij mezelf lag. Noem het de eeuwige drang om alles op rolletjes te laten lopen of het feit dat ons dagelijkse ritme compleet overhoop is gegooid. Iets wat ik mag zeggen nu ik wederom om 01:00 ’s nachts bezig ben met werk inhalen. Dat terwijl de wekker morgen gewoon weer om 07:30 gaat. Daarom wil ik zeggen: ‘Lieve moeders. Hou nog even vol’. Iets wat makkelijker wordt als je de volgende dingen in je achterhoofd houdt.

Lees verder op www.love2bemama.com