HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

Geplaatst op 17/01/2021 door beaufood

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s. Dé signature dish van mijn liefste vriendin Myrthe. Of eigenlijk één van haar signature dishes. Al zolang ik haar ken tovert ze de allerlekkerst zelfgemaakte sushi in alle soorten en maten tevoorschijn of zet ze de tafel tijdens een etentje vol met heerlijke kleine gerechtjes. Vandaag deel ik een haar favo’s met jullie en dat is deze over-heerlijke shakshuka met feta en taco’s!

Smaakvol en bomvol voedingsstoffen

Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten en elk land geeft er een eigen draai aan. Hierdoor is er niet echt een specifiek recept voor shashuka, maar wordt er lekker een beetje op los geëxperimenteerd. En dat is fijn, want daardoor heb je altijd wel ingrediënten in huis waarmee je shakshuka kunt maken. De basis van het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren in een (pittige) tomatensaus en je maakt alles in één pan. Hier voeg je vervolgens zelf verschillende groenten en verse kruiden aan toe. Shakshuka wordt in veel landen gegeten als ontbijt of lunch, maar in Nederland eten wij het graag als avondeten. Shakshuka barst van de groenten en is naast super smaakvol ook nog eens lekker voedzaam. Win-win!

Meer weten?

Myr maakt er helemaal een feest van door de shakshuka af te toppen met verkruimelde feta, een berg verse koriander (we LOVE koriander, maar als je dit niet lust kun je bijvoorbeeld ook peterselie gebruiken), lente ui en plakjes avocado. Eet de shakshuka met knapperige taco’s en je hebt echt een waanzinnige avondmaaltijd.

Lees verder op www.beaufood.nl