HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

Geplaatst op 26/01/2021 door love2bemama

Als je besluit om aan kinderen te beginnen dan zijn veel vrouwen zich niet bewust van hoe lang het duurt om zwanger te worden. De meeste vrouwen verwachten om binnen één ronde zwanger te raken, terwijl dit helaas niet realistisch is. Met enkele uitzonderingen daargelaten, duurt het vaak meerdere maanden voordat een koppel een kindje verwacht. Na hoeveel maanden zijn de meeste vrouwen zwanger en wanneer is het nodig om contact op te nemen met de huisarts als het niet lukt? 

Na hoeveel maanden zwanger?

Van alle stellen met een kinderwens is ongeveer 30 procent binnen drie maanden zwanger. 70 procent is binnen het half jaar zwanger, 80 procent binnen een jaar en 90 procent van de koppels ziet hun kinderwens na twee jaar in vervulling gaan. De overige 10 procent heeft wat extra hulp nodig om zwanger te raken. Soms zijn bepaalde levensstijl veranderingen al voldoende, maar het kan ook zijn dat je wordt doorwezen naar een gynaecoloog voor extra onderzoek. In een aantal gevallen kan het zijn dat het zwanger worden helemaal niet lukt.

Lees verder op www.love2bemama.com