HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Online zwangerschapscursus: waarom je vandaag nog moet beginnen!

Geplaatst op 29/01/2021 door love2bemama

Mede door het coronavirus zijn veel zwangerschapscursussen afgezegd. Daarnaast voelen zwangere vrouwen zich simpelweg niet op hun gemak om er lijfelijk één bij te wonen. Logisch ook! Want het laatste wat je in je zwangerschap wil is besmet raken met dit nare virus. Maar wat als je toch graag een zwangerschapscursus wil volgen om jezelf goed voor te bereiden op de aanstaande bevalling? Dan kan je natuurlijk ook een beroep doen op een online zwangerschapscursus.

De naam zegt het eigenlijk al: een online zwangerschapscursus is eigenlijk wat je normaal op locatie zou doen, maar volg je dan via de computer, laptop of tablet. Het idee is compleet hetzelfde, maar je dan in de comfort van je eigen huis. Sowieso wel prettig als je er geen zin in hebt om ’s avonds nog de deur uit te gaan of wanneer je de cursusdagen zelf een beetje in wil plannen. Daarnaast is het ook het meest veilige alternatief voor een zwangerschapscursus in coronatijd. Ook niet geheel onbelangrijk!

Waarom een online zwangerschapscursus?

We noemden net al een paar redenen waarom je juist voor een online zwangerschapscursusmoet kiezen, maar dit is natuurlijk niet alles! Nog een voordeel van thuis een cursus volgen is dat je de lessen kan terugkijken wanneer je wil. Geen gedoe als je iets vergeet! Iets wat (zeker aan het einde van je zwangerschap) nog best weleens voor kan komen. Daarnaast is het onwijs ontspannen en rustig om lekker vanuit je vertrouwde omgeving bezig te zijn met de (mentale) voorbereiding op de bevalling. 

Lees verder op www.love2bemama.com