HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pastinaak puree met gepofte knoflook

Geplaatst op 18/01/2021 door beaufood

Pastinaak puree met gepofte knoflook. Heerlijk als bijgerecht bij stoofpotten, in plaats van aardappelpuree bij mijn vegetarische biet bourguignon, gekonfijte eend en elke andere winterse maaltijd. Ook is hij heer-lijk door een ouderwetse stamppot met rauwe andijvie en gebakken eekhoorntjesbrood. Deze puree van pastinaak is super romig en heeft een klein zoetje. In plaats van de pastinaak te koken, roosteren we hem in de oven. Hierdoor blijft de smaak van pastinaak veel beter behouden dan wanneer je pastinaak kookt.

Oh, en de geheime smaakmaker? Gepofte knoflook!

Gepofte knoflook met gerookt zeezout

Gepofte knoflook met gerookt zeezout is dé smaakmaker in dit gerecht. Al kun je ook prima gewoon zeezout gebruiken, aangezien gerookt zeezout niet heel makkelijk verkrijgbaar is. Maar mocht je de gerookte variant ergens op de kop kunnen tikken, koop dan maar gewoon gelijk twee pakjes ;) Ik ben echt extreem fan van dit smaakvolle zout.

Meer weten?

Maar goed, even terug naar de gepofte knoflook. Gepofte knoflook smaakt fantastisch op een stokbroodje, door mayonaise (hallo zelfgemaakte aioli!), hummus, groentepuree, spaghetti, pastasaus en ga zo maar door. Door de knoflook te poffen in de oven wordt hij heerlijk zacht, zelfs een beetje zoetig, van smaak. En een stuk minder scherp.

Lees verder op www.beaufood.nl