HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Shepherd’s pie met bloemkool

Geplaatst op 14/01/2021 door KokenmetKarin

Wat hebben Pierce Brosnan (007) en Sinead O’Connor (die kale zangeres) gemeen met Oscar Wilde (naast schrijver ook bekend van verrukkelijke quotes als “When I am in really great trouble, as anyone who knows me intimately will tell you, I refuse everything except food and drink”)?

Wat bindt Bob Geldof (Live Aid), Johnny Logan (What’s another year?) en Graham Norton (van de show die van de Nederlandse buis moet want niet publiekbestellerig genoeg)?
Nou nog eentje dan: wat is de link tussen Samuel Beckett (Wachten op Godot), Collin Farrell (The Lobster) en Kenneth Branagh (Shakespeare-acteur en ex van Emma Thompson)?
Of gaat er pas bij James Joyce en Bono een belletje rinkelen?
Inderdaad, allemaal Ieren.

Zelfs mijn kapper in Amsterdam is een Ier, net als de ontwerper van het Witte Huis, zo ontdekte ik laatst. Ik wil maar zeggen: Ieren zijn overal, en niemand weet het, want vaak worden ze namelijk doodleuk verward met Engelsen.

The Donal
Met stip de leukste Ier die ik ken, naast mijn kapper dan, is Donal Skehan. Een voormalig boyband-zanger die op de culinaire tour ging, furore maakte in Ierland, Engeland en zelfs Zweden, het land van zijn Zweedse echtgenote. Inmiddels is hij tv-kok in Los Angeles, maar elke maand vliegt hij terug voor het ook hier te ontvangen BBC-programma Saturday Kitchen. En toch is hij in Nederland nauwelijks bekend, laat staan beroemd. Onbegrijpelijk. Hij grossiert in kleurrijke, maakbare gerechten zonder poespas, is grappig, ad rem en honderd keer leuker dan Jamie Oliver. Een reislustige positivo met de complete wereldkeuken als inspiratiebron.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl