HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Taken schoonmaakster: wat kan je wel en niet laten doen?

Geplaatst op 17/01/2021 door love2bemama

Een schoonmaakster nemen en de taken schoonmaakster. Wat kan ze allemaal doen? Enkele jaren geleden had ik de persoon die dit voorstelde waarschijnlijk keihard uitgelachen. Ik vond het idee nogal vreemd, ongemakkelijk, iets voor ‘luie’ mensen. De kraamverzorgster met een contract voor minimaal zes uur per dag, werd zelfs na alle controles direct naar huis gestuurd door mijn man. Die hier ook dezelfde mening over had. Iemand die je huis schoonmaakt terwijl je het zelf kan doen voelt gewoon vreemd. Maar goed: deze mening heb ik dus gedwongen herzien. Een schoonmaakster is geen overbodige luxe. Zeker niet met je eigen onderneming. Maar wat zijn zoal de taken van een schoonmaakster en wat kan je wel en niet laten doen? Dat is iets waar ik heel erg mee in mijn maag zat. 

Dat ‘zelluf doen’ heeft mijn kleuterdochter dus ergens van niemand vreemd. Ik heb gewoonweg bij teveel huishoudelijke taken zoiets van: dit kan ik toch prima zelf? Om er steeds weer achter te komen dat ik ergens tussen het gezin, werk, koken, hobby’s en andere verplichtingen weer achter de feiten aan begin te lopen. Meestal kom ik op een dag dus niet verder dan een beetje puinruimen, de vaatwasser, het aanrecht, vegen en/of stofzuigen. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat er allemaal blijft liggen. Zeker in een gezin met twee jonge kinderen. Kortom: de hoogste tijd om een paar van die taken uit te besteden aan een schoonmaakster. Ik denk dat dit me een hoop stress gaat schelen. 

Taken schoonmaakster: wat kan ze doen? 

Maar dan nu de hamvraag: welke taken kan je sowieso laten uitvoeren door een schoonmaakster. Wat kan je wel en niet laten doen en waar heb zelf (huishoudelijke) ondersteuning bij nodig? Ik heb mezelf daar dus een beetje over ingelezen. Jullie hebben het lijstje wat ik zelf allemaal nog wel kan doen op een dag al gelezen. Dus het zou eigenlijk gaan om ‘al het andere’. 

Lees verder op www.love2bemama.com