HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer kinderwens opgeven? Een ondragelijk besluit!

Geplaatst op 29/01/2021 door love2bemama

Wanneer moet je een kinderwens opgeven? Dit is een heel lastige vraag, zonder eenduidig of makkelijk antwoord. Als je besluit om deze wens los te laten, is het namelijk niet alleen zo dat je het idee van je eigen kinderen loslaat. Als het ware neem je afstand van een toekomstbeeld, een droom, iets wat je waarschijnlijk al van jongs af aan voor jezelf in gedachten had. Ja, ook als je afstand moet doen van de wens voor een tweede of derde kindje. De vraag ‘wanneer kinderwens opgeven’ ga ik in dit blog bespreken.

Wanneer kinderwens opgeven?

Ongeveer vijf procent van de vrouwen kiest er al vroeg voor om niet aan kinderen te beginnen. De rest denkt er niet over na en blijft om deze reden kinderloos of is ergens onverwacht kinderloos gebleven. Hoe dan ook is kinderloosheid maar voor een hele kleine groep vrouwen een echt bewuste keuze. Voor de rest kan een onvervulde kinderwens en de keuze tot opgeven te maken hebben met bijvoorbeeld; de partner, onvruchtbaarheid, eerder gemaakte keuzes etc. Het antwoord op wanneer kinderwens opgeven kan heel verschillend zijn.

Lees verder op www.love2bemama.com